dinsdag 31 maart 2009

Vidange Perdue: ***1/2

Wellicht hebben veel anderen samen met mij deze film overlaatst op vtm gezien. Ik was blij dat ze hem uitzonden want ik had er al veel van gehoord maar nog niet gezien. Ten eerste: zalige filmaffiche!! Ten tweede: ben ik de enige die Nand Buyl vreselijk op Tommy Lee Jones vind trekken? Ten derde: wat een hartverwarmend vlaams filmpie! De vertolking van Nand Buyl steekt met kop en schouders boven de andere uit. Van de eerste moment vonden we Lucien een schatje (een loeder af en toe, maar zo van het soort waar ge niet kwaad op kunt zijn) en wensten we dat we ook zo'n opa hadden. Ook punten voor de soundtrack en het scenario! De film richt zich op een breed publiek en vertelt een herkenbaar verhaal van een eenzame oude man die zich niet wil laten opsluiten door zijn dochter in een rusthuis. Een nieuw leven beginnen op je tachtigste is blijkbaar so not done. Fuck it, ik hoop dat ik nog tientallen nieuwe levens mag beginnen op gelijk welke ouderdom :) en ik laat mij door niemand tegenhouden. Lucien heeft mij geïnspireerd. Dusss...Vidange Perdue = aanrader. (***1/2)

Mornin snack & magazine

AAAh, kliniek anesthesie gedaan voor vandaag. Aant genieten van: een kop koffie, een bunny-koekie, een nostalgische panda lolly die ik van philippe kreeg (dankuuu) en de Vogue Paris met -tegenwoordig brunette- Scarlett (eindelijk de vogue paris gevonden zeg, wa een zoektocht).

Firemen

Eindelijk is de boom die vastzat aan de steiger foetsie. Dankzij de brandweer yay! papa belde hun zaterdag met de melding 'er zit nen tak vast'. Ze kwamen dus kijken met 2 man en stelden verbijsterd vast: 'maar dat is genen tak! Das nen helen boom madam.' Waarna ze versterking opriepen. Uiteindelijk stonden ze daar met 2 autos en 7 man (waarvan 1 in duikerspak) voor onzen tak. Ze hebben er bijna een hele namiddag aan bezig geweest :p (da touw schoot altijd kapot doordat ze dat telkens op een verkeerde plaats vastknoopten ma bon). Toevallige voorbijgangers slash ramptoeristen bleven staan in de hoop dat er een lijk uitgevist zou worden. Pech, it was just our tree :p.

vrijdag 27 maart 2009

KI

Nog nieuws over mijn Peem! Jullie herinneren mss nog de foto's van zijn jongskes. Die waren van zijn 1ste nestje die hij bij Pepsi had. Daarna heeft Peem nog een tweede nestje gehad met even mooie puppies bij een ander teefke (jaja de vrouwkes zijn zot van mijne peem). En nu is hij aan het proberen voor een derde nestje bij zijn eerste en echte vlam Pepsi. Onlangs was ze loops en is ze dus op bezoek gekomen. Maarrr het ging niet zo goed als anders :( Peem is precies zijn skills kwijt :p. Ik steek het op de ouderdom (is waarschijnlijk ook zo). Dus ik vrees ervoor. Volgens mij gaat het noppes worden. Net nu papa beslist heeft van een jongske van Peem te nemen. Een nieuwe puppy!!! *spring spring*. Ik wil echt zo graag eentje. En tzou de max zijn dat het eentje van peemie zou zijn. Maarja :s met zijn 11 jaar...Dus dermee dacht ik gisteren aan de allerlaatste optie: kunstmatige inseminatie! Nu nog het baasje van Pepsi overtuigen...

Pants & Panties

In love with the studded jeans in first pic.
Online shopping
Er vroeg iemand of ik vaak kledij op het internet kocht en of dat wel veilig was. Ja ik koop heel vaak kledij via het internet, zowel 2dehands als nieuw. Ik & mijn ma zijn al zolang als ik mij kan herinneren fervente ebay-aanhangers (vroeger heette ebay ibazaar) slash rommelmarkters. Kopen en verkopen en terug kopen :p, tzit int bloed. Het voordeel van Ebay, Kapazaa en 2dehands.be is het feit dat alles heel overzichtelijk is, terwijl je in een winkel (denk aan hectische H&M's en Zara's) dikwijls de bomen door het bos niet meer ziet. Eens een shopdagje inlassen kan wel leuk zijn, maar voor kieskeurigaards en verwarde hoofden zoals ik, kan het al eens gebeuren dat ge met lege handen (en pijnlijke voeten :() thuiskomt 'savonds. En je had juist zo dringend een broek nodig!
Wel shop dan toch gerust verder online. Pakt geen tijd, geen nafte (pakje komt gewoon in je brievenbus) en je kan elke outfit samenstellen die je maar wilt, want het aanbod online is dikwijls veel groter en makkelijker te vinden dan tussen de winkelrekken. Wat zijn dan de risico's van online kopen?
  1. Een verkeerde maat bestellen: Op de meeste echt goede online shops vr bij elk item maattabellen, afmetingen, kleur en materiaaldetails beschikbaar. Haal ff de lintmeter uit, meet nauwkeurig jouw maten op (gewoonlijk borstomtrek, bekkenomtrek en buikomtrek), kijk in de tabel en je hebt gegarandeerd de juiste maat beet. Zomaar klikken zonder op te meten zou ik echt niet doen. Bij zowat 90 procent van de shops kan je bovendien je item retourneren indien verkeerde maat en een nieuwe maat aanvragen. Sommige bestellen ineens een item in 5 verschillende maten, pikken er de juiste uit en sturen de rest terug. Wat Ebay betreft: ook hier vermeldt de verkoper alle detailgegevens van een object en als er iets ontbreekt kan je de verkoper altijd mailen.
  2. De betaling: Grote onlineshops bieden meestal meerdere betalingsmogelijkheden aan. Maak dat je geregistreerd bent en dat je een bevestiging via mail krijgt van de gekochte items. Noteer ook het telefoonnummer of emailadres van de infodienst voor mocht er iets misgaan. Voor ebay en 2dehandsshops is PayPal de veiligste manier. Zeker bij buitenlandse objecten. Mocht er iets misgaan of de verkoper laat niets meer van zich horen na betaling, dan betaalt Paypal de kosten terug en roept de verkoper op het matje. Als ik iets van een belgische verkoper (meestal) op ebay koop, betaal ik altijd met overschrijving. Nog nooit problemen hiermee gehad. Ebay heeft trouwens een goed feedbacksysteem waarmee je een verkopers 'reputatie' kan checken. Ik persoonlijk zou nooit bij een beginnende verkoper kopen, wel bv bij een verkoper die al 23455 objecten verkocht en een feedback van 100 procent heeft. Voor deze verkoper is betalingen ontvangen en pakjes verzenden een routine en loopt alles gewoonlijk vlotjes.
  3. De verzending: Komen de pakjes wel aan? Tip: koop niets erg duur via internet. Laptop's enzo online kopen zou ik nu ook niet betrouwen en al zeker niet op Ebay van een of andere chinese verkoper!! (de klachten dat daarover op het ebayforum binnenkomen, niet te tellen!). Ikzelf laat objecten vanaf 40 euro altijd verzekerd verzenden. (Taxipost secur, zie website De post). Als het object klein is, maar toch van enige waarde, vraag dan de verkoper het toch in een Kilopostpakket (0-2 kg grote pakjes) te verzenden want deze pakjes krijgen een etiket met code, zodat ze steeds te traceren zijn. Terwijl dat niet het geval is bij genormaliseerde en niet-genormaliseerde zendingen. Grote onlineshops verzenden zowieso alles met traceerbaarheid en bevestigingsmails (your item is shipped,...).

Nog een paar tips die ik kan meegeven:

  • Koop nooit schoenen via het internet! Tenzij je ze al in de winkel gepast hebt en je je maat zeker weet. Maar je moet al héééééél veel geluk hebben, als een paar online gekochte schoenen van de eerste keer perfect passen. Het is soms al moeilijk in de schoenwinkel het perfecte paar te vinden.
  • Ook broeken zijn moeilijker maar doenbaar.
  • Ebay: ikzelf heb een lijst van favoriete verkopers aangelegd waarbij ik steeds koop en waarvan ik zeer tevreden ben. De pakjes zijn altijd toppie en me happy happy!
  • Online shops: lees altijd de 'Terms & conditions' en 'Return policy'.
  • Vaak is iets op het internet goedkoper dan in de winkel. én zijn er regelmatiger 'solden' buiten de officiële soldenperiodes.

Enkele van mijn favoriete links van online stores (verzending ook naar België):

dinsdag 24 maart 2009

zondag 22 maart 2009

Sunday Mood

Spring again, a breeze in the blue

A spring full of things, all before me to do

Weekend Radio

for all the bitches right there

Biggie

Aan het spelen met Kevins waaaawieeee Canon. De Revue zelve was maar flauwtjes, de receptie vooraf en achteraf het geplet in de auto waren het tofst :). Vandaag lazy sunday met een wandelingske, een babbeltje, een taartje, omabezoek, en masterprf grmbl...Straks met zoeti nr Desperate Houswifes seizoen 4 kijken yay.

vrijdag 20 maart 2009

You nasty girl

1. Neon Flower bandage dress - 2. Red jumpsuit - 3. Butterfly leather clutch

Shoptip vr de vintage-liefhebbers:Nasty Girl. Leuke, overzichtelijke online vintageshop met exclusieve stuks die ik regelmatig eens check. Internationale shipping.

donderdag 19 maart 2009

Willa

Ooh waar zijn de tijden dat ik en mijn zus verslaafd waren aan The OC. Met die slet van een Marissa Cooper. En Seth Cohen! waar we stiekem verliefd op waren. Gisteren vond ik deze mooie foto's van het zusje van Marissa (echte naam Willa Holland). IK MIS THE OC!!

Cappucino Art

Als ik ooit nog in NYC geraak, ga ik zekers weten es langs bij Bottega Del Vino. Het eten ziet er heerlijk uit, maar de koffie nog het meest!

Yesterday

08:00 u. Opgestaan voor 1 keer niet met een ochtendhumeur omdat ik happy werd van de ochtendzon toen ik m'n gordijnen optrok. yay
08:30u. Ontbeten, douche, make-up gerangschikt (ik ben al maanden in 'uitkuis-orden-klasseer' bui!!! dunno what happened :s).
09:00u. Masterproeven yuk! 10:30u. Diertjes eten geven. De kippen voederen met mijn keicoole nieuwe fleurige tuinbotten.
11:00u. Naar school vertrekken. Met open raampje rijden en meezingen volle bak met radio. Scheve blikken krijgen van de bestuurders naast mij.
11:30u. Les Cardiologie begint. ZZZ. Knor knor, maag needs food.
13:00u. Broodjes eten in de zon op Ellens terras.
14:00u. Les Orthopedie. Prof de hele tijd afgeleid omdat er een vogel in het auditorium over onze hoofden vloog.
15:30u. Naar ziekenhuis mn zoeti bezoeken. Gelukkig alles ok. Knuffeltjes gegeven.
17:30u. Naar huis, shit file op kortrijksesteenweg.
18:00u. Frambozentheeke + snakske.

18:10u. Kadootje uitpakken gekregen van zus uit Parijs. Een roze olifantje!!!! 18:30u. Nog ff buiten vant mooie weer genieten.
19:30u. Gebakken tongfileetjes, craisson, puree en witte wijn. MMMM
20:30u. Zever op tv
22:30u. Slaapwel!

woensdag 18 maart 2009

Today is the day

Ik hoop dat alles goed gegaan is. Straks na school op ziekenbezoek... Meer hierover later.

zondag 15 maart 2009

Weekend Radio

Eigenlijk niet zo'n beatlesfan, enkel van deze. De 'nananana' maakt zelfs de grootste pilaarbijter vrolijk denk ik zo :)
enjoy your sunday

Kate the Great


I defenitely want braids this summer