maandag 28 april 2008

Cupcakes

Birthday cupcakes
Vandaag Dorien verrast op school voor haar verjaardag met een zelfgemaakt cakeje met kaarsje hihi. Ze heeft er de hele les zitten naar staren van blijdschap en durfde het niet opeten :p
Ondertussen zijn ze al allemaal op, maar morgen maak ik er weer om dan woensdag uit te delen als traktatie voor mijn verjaardag.
Nu, omdat ik het tof vind receptjes op andere blogs te lezen, schenk ik jullie nu ook eens mijn overheerlijk kaboutercakejes recept.
Voor 12 cakejes (maar ik verdubbel alles om ze wat groter te krijgen):
  • 2 eieren
  • 100 g zachte boter
  • 100 g poedersuiker
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • suikerlaagje: 100 g poedersuiker, koud water, garneerpareltjes
  1. Verwarm de oven op 190 graden. Roer met een houten lepel de boter en poedersuiker door elkaar. Roer tot het mengsel licht van kleur en luchtig is.
  2. Klop de eieren los in een kleine kom en voeg de massa beetje bij beetje aan de boter toe. Roer alles goed door elkaar.
  3. Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg dit aan het mengsel toe. Schep het er met een metalen lepel licht door.
  4. Zet de cakevormpjes op een bakplaat en schep het mengsel erin. Zet de bakplaat ongeveer 10 tot 12 min. boven in de oven. Doe de deur van de oven niet open, want dan zakken de cakejes in!
  5. Maak glazuur van poedersuiker en water. Voeg het water beetje bij beetje toe, tot het glazuur zo dik is dat het aan de achterkant van een lepel blijft kleven. Strijk het glazuur met een spatel boven op de cakejes. Garneer de cakejes met pareltjes.

Zoals ge ziet, supergemakkelijk en snel klaar!

7 opmerkingen:

Confetti zei

Nice! Ik ben niet zo'n keukenprinses, maar het lijkt me niet zo enorm moeilijk, dus misschien probeer ik het dit weekend eens! Ik hou je op de hoogte:p

Tom zei

Supercute!

ik moet dringend ook weer eens beginnen koken... Zo'n talent mag ik niet laten verloederen :)

groet,
Tom

Summer Ghost zei

Ik ga het mij makkelijk maken en gewoon eens langskomen als je er net hebt gemaakt :D

shrink zei

kan je die ook gewoon doormailen om te proeven?
leuke nieuwe 'profiel'foto. welk toestel gebruik je eigenlijk. ik zit volgende week een week in washington en ben van plan een camera mee te brengen (ik heb me laten vertellen dat ik met een nikon d80 niet veel kan mis doen).
grtz

Confetti zei

Oei Maxie! Oven mag je niet opendoen?! Moeilijk, mijn nieuwschierigheid gaat het winnen van de cakejes!

Maxie zei

@tom: Kooktalent? Idd, als ge de feeling hebt ervoor moete meer koken jong! Das een supertoffe hobby en ge kunt andere er ook gelukkig mee maken ;) ;)

@ confetti: hihi ja kmoest mij ook inhouden om de oven open te doen :o gelukkig is den onzen met doorzichtig glas, heb ik daar 12 lang min bewonderend door zitten kijken :p
Ojee tis maar zo iets stom en trots dat ik was haha
Zeker eens proberen! neemt maar half uurtje van u tijd

@ shrink: alles wat nikon heet, kan niet veel misdoen nee. Mijn papa (fotograaf)werkt enkel met nikons (wel nog analogen)
maar de mijnen is ook niet slecht: panasonic lumix DMC-FZ30 12 x optical zoom

Washington??? wa een leven wa een leven! neem maar veel fotos van hoe het daar is!!

@ summer ghost: profiteurken! allez, omda gij et zijt e ...

Summer Ghost zei

at least I'm honest ^^