woensdag 1 oktober 2008

mezelf in gang slepen enzo

Dag beste lezers van mijn blog. Tijd voor nog een babbeltje. Vertel me eens: waar zijn jullie zoal mee bezig? Waarmee doorbreken jullie de sleur? Wat gaat er tegenwoordig om in jullie hoofdjes? En zeg nu niet de problemen bij Fortis/Dexia of of of euh de opwarming en milieuvervuiling van de aarde hè. Neeneeeeeeee, ik wil weten hoe het met jullie persoonlijk gaat. Vele belangrijker. Kijk, de wereld gaat er toch vroeg of laat aan, dus moeten we voor de tijd die ons nog rest, ons toch goed in ons vel voelen zeker. (en ik vraag me toch af hoe ik er steeds opnieuw in slaag om mijn postjes een soort van zwartgalligheid mee te geven). Maar bon bon, vertel me gerust wat jullie hoofd-bezigheid/zorg op dit moment is, kvind dat interessant en dan kan ik daar misschien op reageren of anderen: zo een gezellige blogdiscussie gelijk dat heet. Feedback van lezers is trouwens heerlijk! Sebiet doe ik mijn blogronde en dan zal ik weer naar hartelust kunnen feedbacken whie :). Wat deze post betreft, ik zal als eerste mijne stemming der moment eens proberen analyseren. Hmmm hoe voel ik mij? La Fille's stemming van de dag:
 • Voelt de stroom van energie die ze in de vakantie opdeed stilletjes aan afzwakken en vraagt zich af: "NO whyyyyy???" Voelt een griepje opsteken en verlangt naar een bemoederende geruststelling. Zal heel blij zijn als de mama terugkomt van Milaan en voelt zich een ellendig stoem moederskinneke.
 • Maakt zich zorgen over het niet uit bed geraken en de wekker negeren en het te laat komen
 • Vindt het weer maar kuttig maar bedenkt zich dat hierover klagen iets voor oude mensen is
 • Ziet er tegenop om straks naar oma te gaan en het geklaag over het kuttige weer te moeten aanhoren.
 • Zal straks moeten gaan lopen van Evy en beveelt de weergoden genadig te blijven
 • Maakt zich zorgen over masterproef en een promotor die zo nodig op zwangerschapsverlof moet.
 • Vecht om de alledaagse sleur te verbreken maar heeft weinig inspiratie en bijft aldus maar in de cirkel meedraaien
 • Ziet haar bankrekening gevaarlijk snel slinken en zal blij zijn dat ze terug haar weekendjob kan doen
 • Vindt het hier veel te stil thuis, gaat af en toe beneden eens checken of den Pemel nog leeft
 • Voelt zich schuldig tegenover haar hond Pemel die te weinig aandacht krijgt
 • Voelt zich schuldig tegenover zus & vriendje die te weinig aandacht krijgen
 • Kijkt toch uit naar de 5 films die ze zaterdag zal geserveerd krijgen (en hot patrick die ze alweer een jaar moeten missen heeft)
 • Kijkt toch uit naar het feestje die ze zal geven voor de diergeneeskundigen
 • Zou nu onmiddellijk willen voor eeuwig in slaap vallen
 • Is bang voor de winterblues

En nu jullie :)

XXX

12 opmerkingen:

Tom zei

hmm, hoe gaat het persoonlijk met mij? Bwa. Gewoon. Alles gaat zijn gangetje. Geen downs, maar ook geen ups. En net dat maakt mij wat triest. Ik wil ups! De downs neem ik er dan wel bij. Het gaat weer te vlak, te smooth, te gemakkelijk. Ik verveel me met andere woorden.

- druk op het werk. Maar ik raak het meer en meer meester. Which is nice. En om één of andere reden gaan mensen mij als behoorlijk belangrijk gaan beschouwen. Which is nice aswell.
- bankproblemen zijn het laatste van mijn zorgen. En spaarrekening dikt meer en meer aan. Om de één of andere reden vind ik dat ook beangstigend (don't ask)
- weekends worden lang en saai. De moment dat je moet agenda's samenleggen en maanden ver moet plannen om nog eens met een viertal koppels samen te komen, maakt mij bang.
- Ik denk dat ik het zaterdag aan ga vragen met hete Patrick. Ik kan mijn gevoelens niet langer verbergen :(
- Ik wil mijn eigen stek. En tegelijk ontzie ik mij heel die zoektocht, en stel ik alles verder uit. En erger ik mij iedere dag weer net dat beetje meer, zonder echt een aanduidbare reden.
- we gaan een weekendje plannen met vrienden. Zij willen het met oudejaar. Ik liever niet, omdat ik het niet echt zie zitten om als enige single tussen allemaal koppeltjes in een huisje te gaan vieren. Op oudejaar wil ik ergens zijn waar veel mensen zijn. En het feit dat een weekendje om oud/nieuw te vieren theoretisch niet kan, omdat oudjaar midden de week valt is ook iets waar mijn autistische persoonlijkheid moeilijkheden mee heeft.
- Ik vraag mij af waarom ik geen probleem heb om een oudere vrouw aan de kassa van een warenhuis in een lachkramp te laten schieten met twee, toch wel erg grappige zinnetjes (het mag gezegd worden). En dat ik dan 5 seconden later tegen de jonge, leuke cassière zonder reden begin te stotteren, niet uit mijn woorden raak en als gevolg daarvan begin te zweten als een rund. En dat tegen een meisje dat nog niet, of nog maar net het middelbaar achter zich heeft gelaten.
- ik vraag me af waarom alles zowat in een waas verloopt. Sleur zou ik niet echt durven noemen, want zo ervaar ik het niet. Meer een waas. Alles passeert, ik kan vaak geen exacte datum meer kleven op dingen die ik meemaak, ik ben constant moe terwijl ik wel genoeg slaap. Ups, die heb ik nodig.
- ik vraag me af waarom ik de mensen hier mee lastig val :)

groet,
Tom

syho zei

alles goed hier :-p

Tom zei

maar als mensen vragen: hoe gaat het met je? Dan zeg ik goed :) Dan ben ik er ook van af ;) hihi :)

ik wil Patrick :(

Summer Ghost zei

Drukdrukdruk, je kan het zien aan de frequentie updates van mijn blog.

- Er is de laatste 2 maand zoveel veranderd in mijn leven, zaken waarvan ik enkel kon dromen en nu beleef ik volop mijn dromen.
-Ik heb een andere, nieuwe job, waarin mezelf andere vaardigheden moet aanleren. Niet altijd even makkelijk voor een gemakzuchtig iemand.
- Nadeel van het werk is dat ik me vrij leeg voel als ik thuiskom, dus van lopen komt er niet denderend veel meer in huis.
- het wordt soms moeilijk om dingen te doen met andere mensen dan mijn vriendin. Ik wil cte bij haar zijn, maar we gaan vaak nog eens zonder elkaar weg, om het later goed te maken. Zo gaan we vrijdag ook weg op een mini-tripje, effe terug wat "alleen-tijd".

Dat was het zowat, zo interessant is mijn leven ook weer niet ;)

Trits zei

Is er iemand met wie het in deze regendagen écht goed gaat? Ik denk dat we met zijn allen duchtig aan het afkicken zijn van de zomer, joh ;-)

Met mij gaat het vandaag wat beter (hoe kan het ook met zo een lieve reacties). De werkgever stortte en de bankrekening is weer gevuld. En gelijk plunderde ik dan maar het Kruidvat tijdens de middagpauze (tijd voor geurkaarsen tijdens herfstavonden, jahjaaah!). Verder word ik gestalkt door masterproefstudenten (hihi), en aangezien ik niet op zwangerschapsverlof ga zal ik wèl een goede begeleider zijn. Mijn begeleider (promotor) is daarentegen nergens te bespeuren... *zucht* Mijn doc is nog blanco, en ik tel af om te onthaasten in Limburgland dit weekend. En wens La Fille veel energie om dat griepje tegen te gaan en is nog steeds jaloers op de groene Balisto *kwijl*

Ook wens ik Tom boeiendere weekends. Maar zoals ik al zei: ik sta altijd open om leuke dingen te doen (;-)). En SG en Syho wens ik tot nu toe niks, want met hen gaat het uitstekend. Meer van dat ;-)

Evelien zei

Interessante posts met al even interessante reacties.

Mijn stemming vandaag (waarschuwing: het zal ook niet al te vrolijk zijn wat je te lezen krijgt):

- Net nu ik het weer een beetje zag zitten en zelfs een klein beetje enthousiasme bij mezelf kon bemerken, krijg ik te horen dat er een probleem is met mijn curriculum en inschrijving aan den unief.
- De zoektocht naar een studentenjob loopt niet vlot. Ik had uitzicht op de meest fantastische job die ik mij kon inbeelden maar een school die nog een stageplaats zocht voor iemand is daar een stokje kommen voorsteken.
- Daarnet liep ik in mijn eentje door de straten van Gent en besefte ik ineens dat ik het Gentse stadsleven en mijn vriendjes die er niet meer wonen mis. Vooral die ene dan, die nu in Straatsburg woont. :-(
- Toen ik in de stationsbuurt wat rondwandelde om de wachttijd te verdoen zag ik een knap manspersoon in zijn eentje eten in een restaurantje. Ik bedacht dat dat toch wel zonde was, gezien het feit dat ik daar ook zo maar zielig, alleen en vrijgezellig liep rond te lopen. ;-)
- Door de hevige wind vandaag waren er veel meer walnoten van de boom gevallen dan de voorbije dagen. Toen ik ze aan het oprapen was voelde ik mij als een kind dat paaseieren opraapt. (Om met een positieve noot (!) deze reactie te eindigen. ;-)

sueper zei

Sta op het punt van werk te veranderen: laatste daagjes bezig bij mijn huidige werkgever, binnenkort nieuwe job - staat nog niet volledig vast wat het gaat worden (heb enkele aanbiedingen) dus spannende tijden.
Voor de rest: het aandacht-monster Tiga entertainen, volleyballen, frans bijschraven, afspreken met vriendjes, koken , en zo verder
tijd is nooit aan mijn zijde ;)

LaSofia zei

Wel leuk om wat meer te weten over de mensen achter de blogjes. Gevoelens van een persoon vertellen meer over die persoon dan posts over hun interesses.

Ik heb enkele major-dingen waar ik al even mee zit.
- Na zeven jaar relatie zou ik graag ergens gaan samenwonen met mijn vriend. Maar kostprijs en enkele andere dingen houden ons steeds maar tegen. Zo hebben we laatst een grote hond gekocht, die natuurlijk niet op een appartementje kan zitten. Zo heeft mijn vriend enkele oldtimers, waar hij natuurlijk een extra garage voor wil hebben..
- Bovendien, en dat is mijn volgende frustratie, heb ik nog geen vast werk (ik werk in het onderwijs en in Limburg is er op dit moment niet zo'n groot aanbod). Ik ben al 5 jaar afgestudeerd en heb nog nooit een gans jaar een eigen klas gehad, wat ik wel zeer vervelend vind.

- Ook is het zo dat mijn hond, die nu 6 maanden is, niet goed luistert op de hondenschool omdat er anderen honden bij zijn. Het lijkt net of we er nooit mee bezig zijn, wat to-taal niet zo is.. *grmbl*

Nu heb ik wel enkele leuke dingen in het vooruitzicht; mijn verjaardagsparty (terwijl ik eigenlijk al in mei verjaard ben), een trouw in de familie, een Mexicaans etentje met de vrienden van de VW-scene en een dagje shoppen in Antwerpen.
Bovendien schijnt de zon nu en dat laadt steeds mijn batterijen weer op!

@Trits: waar in Limburg ga je je onthaasten?

Nu vraag ik me toch af wie 'hete/hot Patrick is'.. Is het dezelfde in jullie post, Maxie en Tom?

Maxie zei

ja hihi wij zijn beide verliefd op Patrick Duinslager van de Knack en we zijn nog aan het uitvechten wie hem krijgt. Tom gaat zaterdag een blauw oog krijgen van mij als hij aan de patrick komt, ik zweer het u!!

FF serieus nu: elk jaar hebben wij nen rendez-vous met de Patrick op het filmfestival op de Focus Knack dag (5 films achtereen + walking diner ertussen) en waarom ik zo zotjes zijn van de Patrick da is ni voor zijn uiterlijk alleen maar voor zijn onberispelijke filmkeuze !!! HOT

Tom zei

Ja, tuurlijk is het niet voor zijn uiterlijk alleen! Naast zijn adonisch uiterlijk, blinkt Patrick ook uit in innerlijke capaciteiten, is zijn persoonlijke hygiëne van een ontstellend hoog niveau, getuigt zijn kledingkeuze van een bijzonder breed palet van smaken en is zijn uitspraak van de korte e onberispelijk.

Maar hij is van mij. Overduidelijk! Maak je dus geen illusies Maxie! Als het moet, dan speel ik het spel smerig. En als je mij een blauw ook klopt, dan ga ik een enorme scène maken en heel luid roepen dat je het alleen maar kan halen van de kleintjes(met een bril aan). Aha! De totale openlijke vernedering. En dan zal Patrick mij troosten en leven we nog lang en gelukkig. Net zoals jij, maar zonder schaamtelijk gedrag op ons blazoen :)

groet,
Tom

Joni zei

al ken je me niet toch antwoord ik ook maar eens met welke (on)zinnige dingen die in me hoofd spelen.
Dat mijn zoektochtje naar een betaalbaar app in antwerpen niet zo vlot verloopt, zowel het vinden van als het zoeken naar ;)

Ik dringend een nieuwe paraplu moet halen want mijn kapotte plooit met alle windrichtingen mee.

Ik geen zin heb om op te ruimen.

Ik naar glamoreuze events wil gaan zodat ik de gelegenheden heb om mijn aller mooiste kleedjes te dragen hihi

Maxie zei

OOh nice om te horen waar anderen zo in hun hoofdje mee worstelen!

@tompie: hé man je valt mij nooit lastig met u gedachten zenne! shout! any time! anywhere!

@sg: ja ge loopt gelukkig hé! Hiervoor heb ik steeds geduimd ;) en tis nog uitgekomen ook! ZIedewel. Wel opletten dat ge u inderdaad niet te veel afzonderd met u liefken, ook gevaarlijk. Maarja nu zijde nog in zo een roes he :) geniet er van

@sueper: ik duim voor de leukste job waar je altijd al van droomde!

@Trits: mmm geurkaarsen. Kunde u promotor niet als vermist aangeven bij de politie, hij zal wel snel opduiken

@Evelien: hihi, datzelfde gevoel heb ik ook als ik de nootjes in het kiekenpark mag rapen! Kvoel mij dan zo'n boerinneke, dan benk echt in mijn element ze, kgaan toch eens moeten overwegen om op een boerderij te gaan wonen later :p. Jammer van het jobke, maar ge zal snel wel een nieuw vinden! En dat u vriend in straatsburg is gaan wonen is toch de perfecte uitvlucht om hem lekker veel te gaan bezoeken en weekendjes te doen!

@joni en lasofia: niet te doen hoeveel mensen sukkelen om iets betaalbaar te vinden om te gaan wonen. Die prijzen dat is niet meer te doen he. :( maar doorzetten! Of nog ff wachten en verder sparen?

XXX
bedankt voor alle reacties