dinsdag 12 februari 2008

Krishna Krishna Hare Hare

Dag sexy hummeltjes!!!(net gehoord op stubru toen het ging over koosnaampjes (je weet wel, met valentijn enzo) en terwijl realiserend dat dit MIJN koosnaam is vr iemand!! Eilaba, ik wil hier een patent op é)

En hoe was mijn weekendje in de Ardennen?? Héél relaxed en zalig gelukkig makend + nog steeds in 'relax-modus' zoals mijn vriendje et zo mooi kan zeggen.
Niet gezien: geen ene bambi te bespeuren! zelfs geen everzwijn! zelfs geen konijn! NIE WIJS
Wel gezien: watervalletjes, hobbit-dorpjes, forten & kastelen, leuke picknicplaatsjes, het zonnetje, een savanne die me deed denken aan Ayla & Jondalar jagend op mammoeten uit de oertijd en een vree freaky sekte!

En over die sekte iets meer: fréderic wist dat er ergens rond Durbuy een vestiging lag van de Hare Krishnas en hij was daar vroeger al es geweest en een rondleiding gedaan enzo. Nu toen we Durbuy bezocht hadden (heel leuk stadje trouwens) moest ik die Krishna's ook eens gaan bezien natuurlijk. Ben daar altijd al nieuwsgierig naar geweest, mb hoe die leven enzo. Weet nog dat we in het middelbaar eens een groepswerk moesten maken en Ruth ;) & Jesse ;)& nog een paar hadden de Hare Krishna gekozen als onderwerp. Ze zijn toen in Brasschaat, dacht ik, die gaan bezoeken maar twas moeilijk om er binnen te geraken (meen ik mij te herinneren).

Wel in Durbuy kregen we een rondleiding (4,5 euro te betalen) van zo'n HK zelf. Maar hoe schoon die da daar ge-arrangeerd hebben!!! Zo'n kasteel, midden in een bos, met nog 45 hectares ofzo erbij en ze zijn heel da dorp aant opkopen en alsmaar aant bijbouwen. Nu zijn ze een 'universiteit' aant bijbouwen waar er 80 studenten Theologie & Wetenschappen komen volgen binnenkort. En vr de rest staan er rond hun kasteel allemaal huisjes van getrouwde HK koppels met kinderkens oja en ook nog moestuinen , rozentuinen, serres, logieruimtes enzov. Eerst kregen we zo een filmpje te zien over hun geloof (Indisch), goden, stichter, dagtaken,...

Daarna mochten we de tempelzaal binnen (schoenen uit) en wat was me dat daar :o Al hun goden stonden uitgestald in de gedaante van poppen op een groot marmeren altaar. En al die poppenkleertjes maakten ze zelf, superkleurrijk en glitterend als ge da zo allemaal bijeen ziet. Die poppen worden elke dag verse kleren aangedaan (?) en da ritueel neemt zo een 4 uur in beslag. Toen moesten we hun liedje zingen: Hare Krishna, Hare Krishna, Krishna Krishna Hare Hare, Hare Rama Hare Rama, Rama Rama Hare Hare. En ondertussen die gids maar meedoen met haar simbaalkes. Kvond het er een beetje over en vooral bizar, maar allez gauw.
De Hare Krishnas hebben elk een soort van paternoster met 154 kraalkes en bij elk kraaltje moeten ze ong 18 x da liedje zingen PER DAG. Je zou van minder zot worden :s.
Wat hebben we verder nog bijgeleerd hmmm aja dat ze leven van hun 'restaurant', hun 'boetiek met zelfgemaakte kunst', hun rondleidingen, hun kookcursussen en yogalessen, en van donaties. En dat er daar wel erg jonge meisjes en kindjes rondlopen ook (helemaal gesluierd zoals elke HK). En dat ze bijna allemaal Krishna heten, naar hun vader Krishna, naar diens grootvader Krishna. AAAAAAARg

Ok ok, genoeg derover, nu enkele sfeerbeeldjes:

Zoals ge ziet sta ik weer op elke foto nogal de toerist uit te hangen :p

3 opmerkingen:

Tom zei

ah, de harries... we zijn daar ook ooit eens beland. Zat er daar één tussen met stinkvoeten in die tempel, niet te schatten :o Twas zeker en vast nen vozen Hollander haha :)

Ben net terug van de cinema (Roeselare, 6 euro tvijftig! Ik kan er niet genoeg van krijgen :p). Atonement gaan bekijken in mijn oscartournee. Ja, ik denk dat ik de grote slokop van de Oscars heb gezien. Wat une longue dimanche de fiancailles voor de Fransen was, is Atonement voor de Engelstalige cinema.

Misverstand, 2 geliefden verscheurd, oorlog, verlangen, paarden doodschieten, spijt, en alternatief einde. Op zich een heel goed gemaakte en geacteerde film, en de menig (vrouw)mens zal zwaar geëmotioneerd naar een zakdoek grijpen, alleen niet 100% mijn dada. Net dat te stroperige, net dat iets te veel soap, ... Maar zonder enige twijfel goed voor meerdere Oscars. Dit genre leent zich er uitstekend toe.

(Wel grappig: ik zat naast 4 oudere vrouwen die bij het zien van enkele wonden van soldaten al snel de handen voor de ogen hielden. Wonden die zonder enige twijfel geschrapt zouden worden uit Ichi the killer vanwege hopeloos te soft... moeha :D)

groet en kus,
Bicky

Anoniem zei

hai lief meiseke. wij harie en harie zijn echte hkers en wij nodigen iedereen uit om een lekke te kommen poepen en chanten.

Anoniem zei

hai lief meiseke. wij harie en harie zijn echte hkers en wij nodigen iedereen uit om een lekke te kommen poepen en chanten.