dinsdag 27 mei 2008

Creations from the past

Remember these?


Ja ik was eens in een map aan het kuisen van mijn vorige blog (man what a mess) en ik kwam deze oldies tegen, best wel leuk om nog eens terug te zien en te lezen (het is precies een elektronisch dagboek). Veel plezier gehad tijdens het maken ervan. Kwas toen echt geobsedeerd van photoshoppen, animaties en HTML-codes. Op het einde kon ik er redelijk goed weg mee maar nu al een beetje verleerd. Mijn persoonlijk favorietje is de fluogroene eiffeltoren 'la tour eiffel en néon verte'. Ik weet nog dat ik dat meisken persé gele botjes wou geven. En is ze nie schoon met haar gele bottekes ooh! (haha wat was ik toch onnozel, allez ja nog steeds :p) Jammer dat die animaties nu zo in het klein hun effect wat missen. Nu ik me herinner, ik was toen ook begonnen met me te verdiepen in het maken van websites. Maar toen kreeg ik het echt te druk met school. Misschien ooit dat ik die hobby weer eens opneem. Ik krijg weer kriebeltjes. Dit is echt iets wat ik supergraag doe, zo prutsen met knopkes en kleurkes enal. mhihi


lafille


lafille


lafille


lafille


lafille


lafille


lafille


lafille

14 opmerkingen:

Summer Ghost zei

ik herinner mij meerdere van die postings!
Al zo lang ben ik fan van u!!! ;)

Summer Ghost zei

Dit is pas provocerend, kunst en vooral full frontal nudity!
http://sigurros.com/dvd3.asp

shrink zei

@SG: schitterende clip! heerlijke mensen. SG (niet summer ghost, wel sigur ros) treden op in firenze op 11 juli. als we een kidsit kunnen vinden, dan kan ik misschien gaan (want ben daar toch).

@M: ik kende je blog toen nog niet (is de oude nog te bezoeken?), ik ben nog groen in blogspace.
Fred stelt het beter (weldra on the blog, dankzij je visvriendjes! En wat de farmaca betreft: we gebruiken inderdaad dezelfde spullen voor lichtjes andere indicaties (de patienten die staartbijten zijn eerder uitzonderlijk). voor epilepsie is de aanvalsbehandeling natuurlijk ook benzo's (valium rectaal bv). het valt op dat jullie nog de terminologie van de fifties gebruiken (psycholeptica en analeptica). In psy worden de farmaca beschreven volgens hun indicatiegebied. selegiline wordt bij ons enkel als antiparkinsonmiddel gebruikt. de antipsychotica (wat jullie waarschijnlijk major tranquilizers noemen) worden veelvuldig gebruikt, en de antidepressiva natuurlijk ook. heb in mijn therapieopleiding ooit gehoord over de psychotherapeutische behandeling van een depressieve otter :O))! (door gregory bateson, als ik me niet vergis)
grtz

Maxie zei

wow ja echt een goeie clip!

Trits zei

Haha, ook een psy zijnde, weet ik helemaal niets van medicatie :-) Buiten de traditionele aangelegenheden voor buikkrampen en toestanden dan.

Seg, wat een leuke dingetjes!!!! Ik wil dat oooook kunnen!!!! :-o

Tom zei

jep, i sure do remember de meeste ervan :D

groet,
Tom

Maxie zei

@shrink: ah ik ben blij dat het fredje geholpen heeft! Kzalt zeggen tegen mijn vis-collega's dat ze hun werk goed gedaan hebben ;)
ja dat die terminologie nog vanuit de fifties stamt zou me niet verwonderen te zien aan degene die het vak geeft (aarg) hihi. ik moet zeggen dat ik niet verwacht had dat die psychofarmaca mij zo zouden interesseren! vond het het interessantste deel van de cursus. Misschien dat ik daar ooit iets mee doe qua specialisatie ofzo ;) wie weet. En depressieve dieren, die bestaan zeker!

@ trits: dan ben je psycholoog? juist?
aja die dingetjes...dat vergt wel oefening en zelfstudie om met photoshop te leren werken. Hmm maar is wel keiplezant

@ sg: nu voor de 3de maal die clip bekeken en echt waaw, 1 van de beste die ik ooit zag. Doet me wat denken aan Gadjo Dilo (film) maar dan met meerdere nakies :p in het bos

shrink zei

als je ooit, als bijverdienste of 'vakantiewerk' bijlessen photoshop etc geeft: count me in!

Trits zei

Inderdaad, een psy die niks of te niks van pillen kent! Boo! In mijn ver verleden dacht ik: laat ik maar 'normale' mensen bestuderen, das al complex genoeg. Grinnik. Bijgevolg werd ik dus een mengelmoes van bedrijfspsycholoog en sociaal psycholoog. Werkstress en gedrag dus, kort samengevat. De psy die probeert om voor de pillen te komen, indien mogelijk ;-)

shrink zei

@trits: maar ik maak me sterk dat je ook wel veel mensen tegenkomt die 'niet gewoon' zijn :O)
psy hoeft btw niet noodzakelijk vóór te komen; die dingen gaan ook samen (als 't nodig is) (en de huidige generatie shrinks is quasi per def opgeleid in psychotherapie)

Trits zei

Haha, schrink, daar heb je inderdaad gelijk in... vandaar dan ook mijn knipoogje achter mijn tekstje (dikwijls moet je niet al te serieus nemen wat ik al knipogend gniffel;-)). Nu serieus: punt is dat ik eigenlijk vooral opereer op het gebied van primairy risk prevention, waarin het besef dat ièdereen mits blootstelling aan bepaalde externe factoren wel eens 'door het lint gaat'. Ik werk niet met therapie (heb dat ook niet gestudeerd en dat ligt ook helemaal niet in mijn vingers) of ga niet op zoek naar wat er specifiek leeft binnen een individu, ik zoek naar omgevingstriggers die geminimaliseerd kunnen worden of onder controle gehouden worden door buffers. Geen individuele benaderingen, maar beleiden en collectieve maatregelen. Een andere psywereld dus :-) En met al die leuke gevarieerde psy's (en uiteraard ook huisartsen en dierenartsen) wordt de wereld hopelijk snel een better place to be :-D (wij negeren die bende van den Tom Cruise, bleh)

Summer Ghost zei

Ah, ge weet toch ondertussen al Maxie dat ik uitstekende smaak heb!!
Trouwens, als je een echt mooie clip wilt zien van hen, zou ik u aanraden om de clip van Untitled 1 te bekijken. hou uw zakdoekje al maar bij de hand (euhm en neen, niet omdat er naakte mensen in voorkomen ^^), want het is hartbrekend en über triestig. Maar oh zo mooi en het komt dan ook van de oh zo mooie cd ( ).
Check it out http://www.revolverfilms.com/sigurros/
Videoclip heeft ooit een MTV Europe Music Award gekregen als beste clip, believe it or not!

Succes met den blok!

Confetti zei

Amai, ziet er allemaal zo vetjes uit! Daar zit veel tijd in, i like!
(en ja, die zweedse meisjes, stijl hebben ze wel, en figuurtjes ook! Later als ik mager ben word ik copycat!)

eda zei

101煙火,煙火批發,煙火工廠,製造浪漫煙火小舖,101煙火,煙火小舖,煙火,衣蝶,衣蝶,情趣用品,情趣用品,情趣商品,情趣,情趣,衣蝶情趣精品百貨,衣蝶情趣精品百貨,情趣用品衣蝶,情趣用品衣蝶,煙火批發,情趣禮品,成人用品,情趣內衣,情趣精品,情趣商品,單身戀人圖影區,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,真愛密碼情趣用品,真愛密碼,真愛密碼,真愛密碼情趣用品,情趣用品真愛密碼,情趣用品真愛密碼,