maandag 5 mei 2008

Headache, doing the dishes and being a zombie

Ahum, hoewel het yes nog steeds zo'n mooi weertje is, was ik vandaag nogal hmm passief. En tijdelijk depressief, denk ik. Ik heb genoten (misschien beetje te lang) de laatste dagen. Met als gevolg dat het schoolwerk zich opstapelt. En opstapelt.... Ik kan er al een muurtje mee maken en mezelf er achter verstoppen. Met mijn cursussen bedoel ik. Mij verstoppen, dat is wat ik al te graag zou doen. En alles negeren. Maar het 'schuldgevoel' is weer daar, en dringt zich hardnekkig op in mijn hoofd, en vermoordt daarbij alle leuke gedachten. Dan denk ik aan de boeken op mijn bureau, beeld ik mij in dat ze naar mij roepen met angstige oogjes en bibberende mondjes. Ze schreeuwen dingen als 'zijde ons nu weer vergeten gadver!!' en 'Word eens volwassen, je weet dat je niet om ons heen kunt'. Grmpf...Ok.
Eigenlijk wil ik zeggen, tis weer gedaan met de leut! Lap de examens, alweer!!!! I have to take responsibility gelijk de schuur en vanaf nu blokken blokken blokken blokken. Misschien minder bloggen bloggen!
Jep.
Wat zit ik hier eigenlijk te zagen. Mja, laten we het op de usual examenangst steken.
Ik heb mijne mama al bevolen (nuja ni echt) gevraagd om een voorraad lexotan in te slaan. Want ik heb al gemerkt, daarmee ben ik goed ze. Ik pak een halfke en enkel dan kan ik s'avonds kalmeren. En goed slapen!
Want de ergste horror examenperiodes gingen steeds gepaard met nooit kunnen slapen omdat mijn ogen niet dichtvielen (lag ik daar mooi te staren in het donker). Waarschijnlijk tot 'snachts overgeconcentreerd.
Allez we zien wel.
Ik ga eraan beginnen vandaag. Nu mijn hoofdpijn eindelijk weg-ebt.
Oja: de titel beschrijft goed mijn dagje. Want ik was begonnen met schrijven over vandaag, tot het woord examens weer door mijn gedachten flitste.
Nog 1 dingetje: Aan iedereen die ook examens heeft en nu in blok zit: SUPERVEEL SUCCES!!!

7 opmerkingen:

Daylah zei

Aha! Toch iemand die tenminste de intentie heeft om eraan te beginnen :-)
Wij zaten vanmiddag op een terrasje op de korenmarkt, met onze cursussen, en we waren de enige!

Succes ermee!

Confetti zei

Oehla, ik herken me hier misschien iets té hard in. In elk geval: als je nu begint is het last minute minder, dus..begin maar stilaan! Veel succes! En als om zegt:'de studententijd is de mooiste van uw leven', laat haar dan in die waan en denk er 't uwe van!

Tom zei

kheb ook examen binnen 14 dagen...

bibber bibber. of toch niet? Nee natuurlijk niet :D Al was ik van plan er dit weekend aan te beginnen. Helaas helaas :p Plannen zijn er om in het water te vallen! Zoöok dit plan hihi :D

groet,
Tom

shrink zei

aan de veelheid van berichten op je blog ben je nog altijd aan de blog en niet aan de blok, toch? in ieder geval, veel succes, en als de depresie komt opzetten, ga even wandelen, vermijd langdurig sigur ros-luisteren en denk aan electroshock!, dan word je vanzelf beter. ik ga nu naar een voordracht van oliver sacks! joepie (als ik tenminste nog binnen geraak in de zaal waar enkele duizenden shrinks zullen zitten)
grtz

hoow zei

Zooo herkenbaar.
Ik ben het studentenleven ondertussen al een paar jaartjes ontvlucht maar het eerste jaar toen ik werkte en het plots mei-juni werd en mooi weer was. .. O wat een schuldgevoel had ik toen. :S "Het was tijd om te beginnen blokken" zei men lichaam me.
"Jij gek" zei mn verstand "je hoeft helemaal niet meer te blokken, je bent afgestudeerd weet je nog!"
En het heeft een paar jaar geduurt eer ik volop kon genieten van die vroege zomerkrampen.
En nu moet ik veel werken en bijscholen enzo en heb ik dat schuldgevoel het jaar rond.
Maar ik heb minder schuldgevoel als ik het naast me neer leg en lekker ga genieten.
Maar toch veel sterkte, want ik vond studeren toch ook veel zwaarder hoor.

Maxie zei

@ tom: jij examen?? hoezootjes?

@ de rest: thanks , zo kan ik steeds denken aan jullie, die ook afzien/afgezien hebben tijdens de vele kutexamens

Tom zei

ja, volg een cursus in Gent iedere donderdag voor mijn werk. En volgende week donderdag hebben we een eerste examen(tje). Dusja :)