donderdag 1 mei 2008

The Idiots: *****

Deze onlangs nog eens herbekeken en even goed bevonden als de 1ste keer. Een film die zijn gelijke niet kent. In ons videotheek is er de afdeling 'de andere film', maar deze zou gerust een eigen categorie mogen krijgen 'de unieke, zeer andere film' ofzo hehe. Gek, grappig, zielig, aandoenlijk, pervers, ziekelijk, pijnlijk, confronterend. En dit alles op z'n Lars Von Triers (vind ik trouwens zijn beste).

3 opmerkingen:

Tom zei

damn, ik heb die nu al 15 keer in mijn handen gehad in DVD-vorm, heb die zelfs nog ergens staan op video... en nog nooit bekeken :( Shame on me :)En laten we nu ook de videospeler weggesmeten hebben enkele weken geleden... :)

groet,
Tom

shrink zei

Lar von Trier vind ik een van de beste cineasten ooit. heb je breaking the waves gezien? een film waarbij je bij sommige scenes echt niet goed wordt. en idiots is ook schitterend. toen de film uit was en ik van wacht was op spoed heb ik iemand opgenomen die psychotisch was geworden tijdens idiots. om maar te zeggen dat lars von trier je niet onbewogen laat, en dat is wat een film voor mij moet doen. je moet ook es naar Festen kijken, niet van LvT maar allez, toch behorend tot dezelfde categorie die je voorstelt.
grtz

Maxie zei

Ja breaking the waves ook al gezien en idd schitterend! Ik hou echt enorm veel van dogmafilms. Festen heb ik dan ook al gezien , ook een klassieker die almaar beter wordt bij het herbekijken