maandag 15 september 2008

De oudste stad van Luxemburg

Hi! I'm back :). Hope you are all doing still fine. I've had a wonderful time there in Echternach! Although it rained quite much, we enjoyed ourselves playing games and visiting the city. And I realised once again how much I love my friends. We know each other from 1e year of high school and still our friendship is going super strong. We call ourselves 'de kern'/'the core'. It's funny to see 'de kern' is extending because of the members boyfriends/girlfriends. Boyfriends & girlfriends have to be approved by us first :p. Then they can join 'de kern' and recieve the name 'aanhangsel'/(i don't know the word in english euh appendix?) '. But they have the possibility to upgrade themselves to become a real member of the gang.

Ok, ff overschakelen op nederlands nu. Twas dus echt de max. We hadden 2 games voorbereid voor elkaar: 1 quiz/race in het stadje Echternach zelf om de stad beter te leren kennen (sommige plekjes zijn mini-versailles!) en 1 zoektocht/natuurwandeling. Veelal in de gietende regen maar dat kon ons niet deren :-). Ik stelde voor om een tequila-avond te doen (altijd fun heb ik ondervonden) en dat hebben we de vrijdagavond gedaan met ons 4 (de harde kern) wat eigenlijk niet zo'n goed idee was aangezien de rest van de kern die avond achterkwam en wij ze dus moesten verwelkomen en hun kamer tonen en zo (sjieke jeugdherberg trouwens). Daartoe waren we helaas niet in staat. Vreselijk schaamtelijk als zo'n 4 zatlappen u ontvangen en gelijk dolle kiekens wartaal beginnen uit te slaan. Ze waren dan ook wat nijdig :p. Maar gauw, 1 van de zaligste avonden van mijn leven eigenlijk. Alles is begonnen met het kaartspel 'stronten'. De verliezer kreeg een shot tequila in plaats van 'stront'. Aangezien we geen glaasjes hadden, zijn we nog van die rode kaarshoudertjes in het kerkje van Echternach gaan 'lenen'. Die deden prima dienst als glaasjes (nadat we er het kaarsvet van hadden afgeschraapt uiteraard :p). Maar bon, op het eind wij dus alle 4 zo zat als een patat en ondertussen een stort in de kamer. Kheb nog nooit zo gelachen in mijn leven denk ik dienen avond. We zijn dan nog in het park weest lopen en op de grond gaan liggen als 4 halvegaren. De volgende dag wist ik niet veel meer van wat ik allemaal zitten uitkramen heb, maar wat ik niet wist was dat Jesse bijna alles zitten filmen heeft (doet filmschool en wijkt geen mm van zijn camera). We konden gewoon alles herbekijken :o een hilarisch filmpje. En eigenlijk een uniek document voor nog nen keer te kunnen bekijken als we allen int ouwmanhuis zitten. En ook schitterend chantagemateriaal natuurlijk, damn :s...Ma bon. Voor de rest nog goed sportief geweest, mooie natuur gezien en lekker gegeten! Meer moet dat niet zijn. Op naar volgend kernweekend.

(misschien later nog snapshotties vn de streek) Kga afsluiten met een foto van de jesusimitators

3 opmerkingen:

sueper zei

Ik denk of vindt dat iedereen wel zo zijn eigen 'kern' van vrienden heeft of moet hebben: dat zijn vrienden waarbij je weet dat je je altijd amuseert, wat er ook gebeurt (hier weer of geen weer van toepassing ;)) en waarbij je altijd terecht kan!
Lijkt me een super-weekend geweest!

LaSofia zei

als ik zo wegga met vrienden, spelen we meestal Perudo of zo'n spelletje waar je vliegensvlug juiste symboolkaarten op moet leggen, maar ik weet niet meer hoe het heet. Dat natuurlijk gecombineerd met wijn en chips.. oh zalig!

Welcome back, by the way..

Tom zei

Drank, spelletjes en regen... Zo zag ons weekendje er vorig jaar ook ongeveer uit. Alhoewel we heel devoot waren in de kerk/kathedraal (or whatever van Echternach).

Twas kort rond sinterklaas, en de blijde intrede van Sint meegemaakt in Echternach. Zwarte piet kennen ze daar niet, wel twee volledig in jutezakken geklede pipo's die kinderen afranselen met stokken. Serieus wat scarier dan onze zwarte vriend met zijn zak ze :D

Tofste was eigenlijk een kerstmarkt. Wij daar naartoe, bleek het van een schooltje te zijn, met een tentoonstelling van kinderwerkjes enzo. Best grappig, 9 buitenlanders op zo'n schoolfeestje :D Maar, we hebben bijzonder luid geapplaudisseerd bij ieder ten berde gebracht kerstlied...