zondag 9 november 2008

3:10 to Yuma + The Savages

3:10 to Yuma

Verhaal: Remake van de gelijknamige film uit 1957. De door droogte geteisterde arme rancher Dan Evans is samen met zijn beide zoons getuige van een zeer gewelddadige overval op een postkoets met de salarissen voor het personeel van de Southern Pacific Railroads door de beruchte outlaw Ben Wade en zijn bende. Wade wordt echter gearresteerd. Dan Evans begeleidt vervolgens tegen een beloning van $200 Wade van Bisbee naar Contention, van waar hij Wade met de trein van tien over drie naar de gevangenis in Yuma moet brengen. Vanaf het vertrek uit Bisbee blijkt de reis niet zonder gevaren te zijn en een psychologische kat en muis spel tussen Evans en Wade begint.
Gisterenavond gezellig met 4 bekeken. Helaas is er eentje in slaap gevallen (niet ikke!) :p. Wat is niet begrijp, want dit is een razendspannende film. Hoewel ik geen fan ben van het genre western, was dit geen typische, eerder een psychologische prent. Met heel wat actie :). En 2 van mijn favoriete acteurs. Héél erg van genoten dus en héél goed bevonden door allen. Score: 1/2 op vijf.

The Savages

Verhaal:Als Lenny Savage op oudere leeftijd de controle over zichzelf verliest, moeten de kinderen de gevolgen dragen. Noch dochter Wendy, noch zoon Jon zien dit zitten (hun vader was er nooit, waarom zouden zij er zijn voor hem?), maar de letter van de wet maakt duidelijk dat ze geen andere keuze hebben. De twee hebben het nochtans al moeilijk genoeg met zichzelf. Wendy vult haar dagen met het aanvragen van beurzen, in de hoop om ooit geld te krijgen om haar droom als scenariste na te leven. Keer op keer wordt ze afgewezen en zo roest ze vast in de saaie realiteit van de bureaujobs. Haar liefdesleven is ook een puinhoop, want haar grote liefde is haar wel heel erg getrouwde buurman. Jon heeft het ook niet makkelijk. De Poolse liefde van zijn leven wordt teruggestuurd naar haar thuisland. Professioneel vergen zijn job als professor en zijn publicaties ook veel te veel van zichzelf. Voor hun seniele vader zorgen wordt dus geen makkelijke opdracht.
Oh dit vind ik wel een klein pareltje. Heel menselijke tragikomedie met het nijpende onderwerp: wat te doen als je ouders niet meer voor zichzelf kunnen zorgen, vergeten wie ze zijn, wat ze doen (en met hun uitwerpselen op de muur beginnen schrijven bijvoorbeeld). Niet makkelijk! Eenvoudige film die het volledig moet hebben van zijn acteurs: Laura Linney en Philip Seymour Hoffman passen perfect bij elkaar als broer en zus. Beiden top top top prestaties, echt waar. Een echte acteerfilm dus. Plus een lach en een traan.
Score: 4/5Image and video hosting by TinyPic

3 opmerkingen:

Summer Ghost zei

De meeste films met Philip Seymour Hoffman zijn licht geniaal

The Seeker zei

Great reviews of the movies.
I feel like I must see The Savages.
Thank you for sharing.

xoxo

Bella zei

Both excellent films!!!