maandag 26 mei 2008

Examenstress enzo

Hoi luitjes
Pff de eerste zit erop.
Was me dat een stressmarathon de laatste dagen! ZWETEN, HOOFDPIJN, SLAAPSTOORNISSEN, AAARG nu al! Tis nog een volle maand. En je zou denken, voor iemand die er al 5 jaar heeft opzitten, enige maturiteit in het deftig omgaan met examens enzo zal toch aanwezig zijn, maar NOPE. Ik ben geboren voor de stress. En ik ga toch eens naar de dokter gaan voor mijn constant aanhoudende hoofdpijn (elke dag pak ik 2 ibrufens of daphalgans) want het baart me toch zorgen. Het examen dat ik dus zonet gehad heb, was Farmacologie: het zwaarste. Medicamenten, medicamenten, medicamenten, pagina's vol. En ge zou denken, é tactisch zijnde *ahum*, de medicamenten met het meeste uitleg zullen wel de belangrijkste zijn zoals bv de penicillines of euh de prostaglandines, maar dubbele NOPE, meneerke had goesting om de iniminie-medicamentjes te vragen, die in de kleine lettertjes waar max 4 regeltjes bijstaan. ^$^"@@&gmbl!!!!! Wat een kutvragen zeg (echt objectief gezien é,alst goeie vragen waren zou ik da ook zeggen!)
En dan geldt er bij die peet ook nog zo een smerig regeltje: "je mag mij altijd 'raadplegen' hoor *smile smile*, maar dat gaat je wel punten kosten, 1 of misschien 2 of 3 of 4 *grinnik*". Jah, das dus zo goed als u doodsvonnis tekenen als ge daar op ingaat. Maar nu had ik vorige semester ook als eens voor toxicologie 'hulp' gevraagd: ik vroeg 1 dingetje, prof antwoordde en ik kon mij weer alles herinneren door dit ene dingetje en heb toen bladzijden volgeschreven :p.
Dus begon ik voor een vraag van Farmaco nu toch te twijfelen of ik ook iets zou vragen. Bon, hij kwam het auditorium binnen en ging bij andere mensen die hun hand opstaken. Ik nog steeds twijfelen twijfelen (zou het mij wel helpen?). Hij was mij dan gepasseerd en de trappen naar beneden gelopen om naar iemand langs de overzijde te gaan. Opeens stak er iemand zijn vinger op die dicht bij mij zat en de prof zo keivies: JAMA IK BEN DAAR NET GEPASSEERD GE HAD HET MAAR VROEGER MOETEN WETEN GIJ MOET NIET VOOR MIJN CONDITIE ZORGEN IK ZORG DAAR ZELF WEL VOOR IK GA DE ZONDAG 30 KM WANDELEN!
wtf??? hij zou nochtans wel nog wa extra oefening kunnen gebruiken*!! En de kans was voorbij...
Nu willen jullie zeker weten of ik het nu eigenlijk gekunnen heb? Wel.........kga mij er niet over uitspreken, hangt van vele factoren af zoals daar zijn puntenverdeling, andere scores, humeur prof, ....+ ik kan totaal niet inschatten.
Allez nu ga ik mij wat verder ontspannen.
(*) ik hoop dat Mr. X mijn blog niet leest!

3 opmerkingen:

Summer Ghost zei

ah, gij zijt al begonnen met de examens :s zo vroeg.

Ik ga nu naar iemand haar kot voor haar thesis, denk dat ze op de vub pas binnen 2 weken beginnen, maar minder tijd op elkaar voor de examens.

Succes!

shrink zei

tzalwelgoedgeweestzijnzeker, M. Btw, rare gewoontes om prof hulp te vragen in ruil voor punten. Je verhaal brengt herinneringen naar boven aan lang vervlogen examentijden (vond dat eigenlijk leuke periodes, je moest alleen maar blokken, op tijd naar bed, zelf je dag indelen, gezellige koffiepauzes, ;-)), en de dagen van de examens de halve dag vrij...
ik vroeg me af, gebruiken jullie ook vaak psychofarmaca bij de beestjes?
nog veel succes met de rest van de reeks. we duimen mee!
grtz

Anoniem zei

Ja, inderdaad, je bent er precies wel erg snel ingevlogen :-o Bij ons (KUL) is het alvast nog 2 weekjes wachten. Vandaar dat ik er ook snel even tussenuit knijp, alvorens ik me achter de examens mag smijten :-o En jaja, de dag na terugkomst van NY mag madam hier al, met jetlag, examineren. Jammehoela.