vrijdag 6 juni 2008

Weekend Radio

I have to hear some Nirvana once in a while
Dit moet wel een van de beste concerten ooit geweest zijn
(vuile gelukzakken in het publiek!)
Telkens ik Kurt Cobain zie, draait mijn hart altijd 7 toertjes sneller.
+ niemand draagt een groezelige vuilgroene gilet beter als hij!
Tis door hem dat ik er ook ene gekocht heb
See you in heaven babie! :'( snif

13 opmerkingen:

shrink zei

mooi. all time favourites. als je in een zwarte bui bent moet je ook es naar 'bleach' luisteren. cartoongrapje van Kama dat ik altijd zal onthouden: Kurt Koppijn...

Summer Ghost zei

Maar Smells like Teen Spirit is toch niet de beste song ever! Daar blijf ik bij!!!

Nijn zei

ooow, toen ik nog een puberpunkertje was adoreerde ik Kurt, en de rest van zijn bandje!
Het blijft mooi he, ook al is t nu meer jeugdsentiment...

love him!

Tom zei

Indian Dave Grohl... het blijft grappig om te zien.

En smells like teen spirit niet de beste song? kan over gediscussieerd worden. Het blijft natuurlijk wel de verpersoonlijking van een nieuwe stijl en de start van heel wat nieuwe bands.

groet,
tom

Maxie zei

das just tom das just

@sg: gij tegenstribbelaar altijd :p
wat is dan volgens u de beste song
das toch voor iedereen anders zeker
En blijkbaar komen ze gemiddeld altijd uit op smells like teen spirit want dat heeft iedereen toch in zijn favo-lijstje staan ergens

Tom zei

klopt Maxie. Smells like teen spirit staat ook niet op 1 in mijn top-10 (die verandert zo nu en dan), maar het staat wel ALTIJD in mijn top-5.

Grootste gemene deler, of hoe zeggen ze dat? :D

Momenteel ben ik in een Triggerfinger-Pixies-periode. Triggerfinger bij de hedendaagse groepen en Pixies bij de oudere. Kijk er al naar uit over enkele weken: Ruben Block en zijn makkers live aanschouwen op Grensrock. Mijn Triggerfinger T-shirtje ligt al klaar :D

groet,
Tom

Summer Ghost zei

Smells like Teen Spirit staat niet eens in mijn top 20 denk ik. Ik vind dat nu eens echt een song van twee keer niks. ik snap niet dat iedereen daar zo gefixeerd op is, al heb ik de indruk dat velen dat in hun top 5 zetten omdat je anders direct veroordeeld wordt tot "je kent niets van goede alternatieve muziek". En dan zeker omdat hij zelfmoord heeft gepleegd, heeft dat zo'n mythische status gekregen. De wussie!

Geef mij dan maar een Smashing Pumpkins met Disarm, qua emtionaliteit (soms denk ik echt dat ik ter plaatse woorden verzin!) is dat veel doorleefder. Of een "Bullet with butterfly wings" (despite al my rage, I'm still just a rat in a cage).

Goede zaak aan de zelfmoord van Cobain is natuurlijk dat de Foo Fighters zo zijn ontstaan.

shrink zei

SP is natuurlijk ook niet te versmaden, SG. Ik denk dat voor vele Nirvana appeleert aan jong, lol, onbegrensd 'with the light out' etc. Disarm is zeker beter dan smells like..., maar voor op een ander moment met een andere stemming.

Tom zei

je kunt Nirvana niet negeren. En 50% is niet gefixeerd op smells like teen spirit, maar het is de symboolwaarde van de song. Het opwekken van een heel nieuw genre. Eind jaren '80, begin jaren '90 komen 3 groepen uit Seattle die het aanzicht van de alternatieve muziekscene voor altijd veranderden: Nirvana, Pearl Jam en R.E.M. Niet toevallig dat Nirvana en R.E.M. jarenlang samen getourd hebben.

Het feit dat groepen als Smashing Pumpkins, Radiohead, Foo Fighters zo'n groot platform hebben gekregen, is onmiskenbaar voor een stuk te danken aan Nirvana. Anders was het nog altijd ergens underground. Wie iets anders zegt, lult uit zijn nek. Smells like teen spirit is vooruitgeschoven als symbool, een symbool waar je niet om heen kunt. En de zelfmoord van Cobain heeft daar niks mee te maken. Dat is gewoon een éénvoudig excuus om je achter te verschuilen om het belang van Nirvana af te wimpelen. Dat is als zeggen dat Ayrton Senna enkel een icoon is omdat hij is verongelukt tijdens een race.

Summer Ghost zei

Ja, ik was al vergeten hoe mainstream SP en radiohead zijn dezer dagen. Laat ons Kurt Cobain dankbaar zijn of SP en radiohead hadden nooit succes gehad :rolleyes:.

Ik zou wel eens willen zien indien Cobain nog steeds zou leven hoe het nu zou vergaan. Daarom heb ik in dat opzicht meer respect voor de Smashing Pumpkins.

Tom zei

Smashing Pumpkins? Dat zijn toch die kerels die nu nog wat lopen aanmodderen en teren op hun succes van 10 jaar geleden? Nee, geef mij dan maar Radiohead. Yorke en co blijven tenminste gewoon evolueren en revolutioneren van tijd tot tijd, iedere plaat opnieuw.

Trouwens vind ik alternatieve muziek zo'n vies woord, het neigt naar elevationisme (zie mij eens vooral niet-mainstream wezen...). Die houding tegenwoordig mainstream. Stof om over na te denken!

Feit is gewoon dat Nirvana het pad geëffend heeft voor heel wat groepen, en de wereld een andere soort muziek heeft leren kennen en waarderen. En het feit of Cobain al dan niet nu nog zou leven, maakt geen hol uit. Ik geloof niet in verhaaltjes als mythestatussen door een jonge dood. Denk je nu echt dat mensen plotseling een bepaalde groep of muziek gaan goed vinden omdat de zanger toevallig zelfmoord heeft gepleegd? Als ik 'Light my fire' of 'The End' of 'L.A. woman' hoor van The Doors, dan hoor ik briljante muziek. En dat is niet omdat Jim Morrisson in 1971 in Parijs besloot zijn lichaam te verwennen met een overdosis drugs, maar gewoon omdat het briljante muziek is. Klaar. En of Morrisson nu al 37 jaar onder grond ligt, of ondertussen ergens in een rusthuis in zijn eigen broek zou zitten kakken, dat verandert toch niks aan die muziek? Net zomin als de zelfmoord van Cobain de muziek en de betekenis van Nirvana beter of slechter maakt. Staat 'Love will tear us apart' van Joy Division al jaren in de top-100 van weet ik veel welke lijstjes omdat het een goed nummer is, of omdat Ian Curtis ergens in mei 1980 besloot zichzelf op te hangen aan een stuk touw? Ik denk toch dat het antwoord duidelijk is...

Het is je goed recht om Smells like teen spirit geen goed lied te vinden, maar niemand kan rond het belang van Nirvana voor de hedendaagse rockmuziek. Dat ontkennen is gewoon ziende blind zijn.

Maxie zei

ik moet toch tom gelijk geven hoor. Nirvana heeft heel wat betekend vr de muziekgeschiedenis en heeft zijn invloed nog steeds heel erg op jonge bandjes. Ge kunt daar gewoonweg niet omheen. ik word tegenwoordig nog weinig wild van muziek, alles is al eens gedaan geweest, hoe kan je nu nog iets nieuw brengen? Maar Nirvana , dat was pas een sound die als een bom insloeg. En SP of Radiohead..zijn ook keigoed natuurlijk, maar hebben toch half zoveel hun stempel gezet als da Nirvana dat gedaan heeft. En of de dood van Kurt Cobain daar iets mee te maken heeft hmm neen eigenlijk want dat doet niks af aan de kwaliteit. Het was gewoon een ramp en oneindig triestig omdat dit zowieso het eind van Nirvana betekende aangezien hij alle teksten schreef en veel van de muziek schreef.
Maar eigenlijk is dit geen eerlijke discussie..smaken verschillen zo erg. Het enige wat hier een feit is, is dat ge niet om Nirvana kunt en dat songs van nirvana altijd in top zoveel lijstjes superhoog zullen scoren.Of ge dat nu af kunt of niet :p

Anoniem zei

Now that we have described discount links of london the one way linking process, how can you get links of london silver websites to link just to you? One answer is that it is links of london sale dependent on your sites content, especially if you links london jewellery have unique content. Other websites will link cheap links of london to you if you have interesting content that links london bracelet compliments their content. The problem is that you london links charms really have to have something exceptional. links of london watches sale One easy way to get a type of one way link called discount links of london rings a back-link. These are links to articles that you cheap links of london necklaces have written and distributed through article directories.