donderdag 5 juni 2008

O nee...

Ok ik ben ff helemaal van de kaart momenteel...
Een vriend vroeg me waar hij de forums van de diergeneeskunde kon vinden voor eventuele examenvragen.
Ik kon hem enkel een forum van de 1ste en 2de bach geven, maar toen viel mijn oog op een rubriekje ervan: "over de studie diergeneeskunde"
En toen las ik dit.
En daarna dit.
Mijn maag keert daar dus helemaal van om. Niet dat ik naief was of ben om te denken dat het makkelijk zal gaan eens ik mijn diploma heb.
Maar er nu zo nog eens met de neus ingewreven worden :(
Ik denk...dat mijn dag om zeep is en ik wou dat ik nooit naar forums op zoek was gegaan :s

Edit: extra examentip voor in vorig blogje: kijk nooit op forums van je studierichting. Das de killer

9 opmerkingen:

Anoniem zei

't Is belangrijk dat je het graag doet, werk vinden is een beetje een zorg voor later! Dat komt allemaal in de sjakosj!
(geen loopse teefjes in de buurt trouwens bij de bouvier)

shrink zei

confetti heeft gelijk. de kans op een goeie job hangt niet alleen af van de %ages van afgestudeerden die aan werk geraken, maar van jezelf, en iemand die zo'n (modebewuste) blog onderhoudt, houdt van de betere film, en anderen van examentips kan voorzien, die komt er wel. en goeie examens doen en een kei zijn in je vak helpt natuurlijk ook.
grtz

Summer Ghost zei

Is het te laat om u aan te raden om economie te studeren? Uit ervaring kan ik zeggen dat ge dan zeer hot zijt.

Wel vrij desillusionerend zo'n verhalen

Maxie zei

'vrij' desillusionerend...

ENORM eigenlijk

Mja, eigenlijk had ik dat altijd al in het achterhoofd hoor. Ik weet nog op de infodag: de decaan ging eens een toespraak houden. Twas meer om u weg te jagen dan binnen te rijven, niet te doen! Maar gauw, ik heb me niet door hem laten van mijn stuk brengen en ook niet in de jaren die kwamen als elke prof daar vanvoor zijn beklag stond te doen. Had altijd zo iets: ik doe het graag en dat is het belangrijkste dus we zien wel.
Tot ik dan artikels in het nieuwsblad en de morgen las enzo, en meer mensen ontmoette die al afgestudeerd waren. Toen ik begon was het mijn droom een eigen praktijk te starten maar die is al zo verwaterd ondertussen. En alsmaar meer eigenlijk.

Kvind het wel wreed van die VDV jongeren dat ze daar pamfletten staan uit te delen op den infodag :o ocharme die kinders met hun grote droom. Ik weet nog hoe hoopvol ik daar stond...

Summer Ghost zei

Wanneer ik alleen woon, een hofke heb en mijne droomhond kom, moogt gij hem onder handen nemen (f)

shrink zei

en onze Fred wordt ook een klant...

Maxie zei

hihi al 2 koddige klanten (kweet wel nog niet hoe u hond er gaat uitzien sg,maar i'm sure he'll be cute) aja tis juist ge wilt zo een grote met veel fluffy haar zeker, een berner senner hé, ooh das super als da puppy is (en volwassen ook é natuurlijk)

kat_irl zei

Gezien ik thuis op de tweede rijde hele faculteit DI volg, kan ik alleen maar zeggen dat ik het snap dat ze het aantal enthousiaste beginners willen afremmen. Het is niet omdat je graag naar Dieren in Nesten kijkt dat je ook dierenarts moet worden, en al zeker niet als uw vooropleiding zich daar geheel niet toe leent. Te veel beginners bijt in de budgetten voor de anderen... Volgens mij ben jij heel goed bezig. En wat erna komt, daar moet je je nu geen zorgen over maken. Ik denk niet dat je naïef bent. Dus dat zit snor hé. Je valt wel op je pootjes. En 't is gelijk shrink zegt: je hebt veel kwaliteiten die je kan aanboren. Yip? Goede moed met de examens nog.

Maxie zei

Ik heb mijn twijfels over zo'n ingangsexamen: das een momentopname. Kvind dat eigenlijk totaal niet eerlijk. Ik heb het ingangsexamen van de geneeskunde nog meegedaan. Ik was er niet door. En dat kwam gewoon omdat ik er nog niet rijp voor was. Vers uit de humaniora komende, ik was het allemaal zo een beetje beu dat studeren. Maar betekent dat dat ik die studie niet zou aankunnen? Neen. Velen moeten er in hun eerste jaar nog wat 'in' komen. En met de lessen wordt de interesse ook gewekt. Dus eigenlijk ben ik tegen een ingangsexamen. zonder examen krijgt iedereen een eerlijke kans. Maar de lat mag dan wel hoog gelegd worden op het einde van het jaar. Wat ik wel onnozel vind is dat ze in zoveel andere landen met een lotingsysteem werken vr de diergeneeskunde zodat ze allen naar hier komen. Dat zouden ze beter een beetje remmen!
En wat je daar zegt over dieren in nesten, tja , dat is inderdaad zo hoor, velen komen enkel voor de 'schattige puppietjes en poesjes die ze zullen zien', maar zo'n studenten liggen er toch in het eerste jaar uit. Ik heb nog haast geen enkel van die tvprogramma's gezien eigenlijk (die beginnen zo vroeg :p) maar het doe idd geen goe. Ik ga er me verder geen zorgen meer over maken en gewoon voort doen :) je reactie,kat, heeft me mijn boost teruggegeven :)