zaterdag 1 maart 2008

Little Harlow

Ik was eigenlijk vertederd toen ik deze foto tegenkwam. Hoewel ik dit een heel irritant, betekenisloos koppel vond/vind (vooral Nicole dan), wens ik ze nu alle geluk toe met de nieuwe kleine (Harlow). Ze zijn best wel schattig hih
Een verwarmend plaatje op deze zonnige zaterdag
Have a nice day

9 opmerkingen:

Koen zei

Ah nu ge het zegt, dat is Nicole Ritchie, had ze niet eens direct herkend. Eerst Paris Hilton, nu Nicole Ritchie, het niveau van uw blog gaat snel naar beneden :p.

Al schat ik Nicole wat hoger in dan Paris Hilton. Maar kom Paris verdient veel geld door het domme kieken uit te hangen, ergens wel slim bekeken, maar toch.

Maxie zei

Het is niet de bedoeling dat mijn blog een bepaald niveau heeft :p het moet vooral luchtig blijven. Want voor meer dan simpele dingskes heb ik geen tijd.

Ja ge weet ni oeveel da paris verdient door haare domme kop maar ergens binnen te steken eh! ge moet et maar doen, dus eigenlijk ergens wel slim ja
maart blijft een kalf :p

is u congé al begonne?
X

Maxie zei

oja trouwens!!! Toen ge zei da ge meer dan 35 min aan 1 stuk gelopen hebt, viel ik beetje van mijn stoel! In da stadium zit ik dus bijlange nog ni :p

Hoop dak u ga kunne bijhouden :s hmm

Maxie zei

oja trouwens!!! Toen ge zei da ge meer dan 35 min aan 1 stuk gelopen hebt, viel ik beetje van mijn stoel! In da stadium zit ik dus bijlange nog ni :p

Hoop dak u ga kunne bijhouden :s hmm

Tom zei

hmm,

waarom krijg ik altijd koude rillingen en gaat mijn haar op mijn armen rechtstaan van dit soort foto's.

Ik weet natuurlijk wel ergens waarom. Ik word cynisch. Ik merk het in alles wat ik doe en zie. Mijn empathie voor andere mensen daalt zienderogen. Vroeger hield ik mijn mond, was ik blijkbaar beschaamd om zelfs bepaalde dingen nog maar te denken. Nu is ze denken zelfs al niet meer genoeg, ik moet ze al van tijd tot tijd zo onnodig uiten. Het is geen leuke eigenschap van mezelf, ik weet het en ik het besef het. En toch is het een evolutie die ik niet kan tegenhouden. Dat belooft al voor over een jaar of 20...

Ergens diep verscholen zit er nog wel ergens die lieve, empathische kern die vroeger mijn doen en laten volledig bepaalde. Alleen, de laag stof erop wordt dikker en dikker.

groet,
Tom

ps: als ik dit zo herlees ben ik weer ongelooflijk streng voor mijzelf. Maar je kent mijn principe over schrijven hé: in 1 keer schrijven wat in je opkomt, dan geef je best van al weer wat er in jezelf omgaat en wat je gevoelens zijn. Ik ben radicaal tegen censuur, maar ik vrees dat ik me in de nabije toekomst toch zelf wat zal censureren. Het is niet echt leuk meer. En dat allemaal door 1 foto... wauw :)

Maxie zei

ach kom kom, er zal nog wel ergens een spoortje empathie in jou zitten!! Ben er zeker van. Vooral niet te cynisch worden ( het volgende stapje is verbittering en dat lijkt me vreselijk)
Ik vind mensen met heel veel empathie (ben zelf zo, beetje té zelf, zie ik word al blij van dit prentje van compleet vreemden omdat ik hun fierhied voel) zeer mooie mensen, nee liever een mooie eigenschap. Jij moet je sprankeltje heel goed vasthouden en ik moet mezelf beschermen tegen mijn 'teveel aan'. Kben overgevoelig aan zowel miserie van anderen als aan geluk van anderen.
Als ik naar dat prentje van da simpel gezinneke kijk voel ik daar veel bij maar vooral dingen als wat een geluk/trots moet zo'n pasgeboren kinneke wel ni geven. En wat voor wending in je leven. Ik hoop dat zelf ooit te mogen ervaren.
En zo'n dingen dan willen vastleggen op foto en aan iedereen willen laten zien is perfect normaal ('beroemd' of niet). Mn pa verdient er zijn centen mee :p. Om dan later naar die foto's te kunnen terugkijken en weer dat geluk te voelen of om nog even voor je dood naar die foto's te kijken en opgelucht de wereld te verlaten met het gedacht dat je ooit wel geluk gekend hebt.
Want een leven zonder geluk, is ieders grootste angst toch?
Ik hoop ook mijn empathie nooit te verliezen
Niet te veel denken (zoals ik je al eens zei, ik heb het echt afgeleerd) maar gewoon...leven.

PS: kzeg kga ook eens herlezen wat ik geschreven heb :p en moet toegeven tis precies een paragraaf uit een godsdienstboek. ma swat, kga nog altijd 100 % akkoord met alles :p
MWAAAAA

Tom zei

ja, 't is natuurlijk niet zo heel erg gesteld als ik beschreef natuurlijk, ma aan de andere kant ontwikkelt die kant zich wel meer en meer. Ik voel mij uit evenwicht, zoals ik zopas in mijn blog schreef. Een blog die ik er ook weer in een vlammende vaart heb opgezet, en dan op het uiteinde weer verzacht. En zo is het ook. Eerst snoeihard uithalen, en dan het geheel weer verzachten.

En ja, baby's liggen nogal gevoelig bij mij. Ik persoonlijk zie er echt de fun niet van in. Van kinderen wel, niet van baby's. Het ideale voor mij zou zijn om kinderen te krijgen op de moment dat ze een jaar of 3-4 oud zijn. Dus adoptie wordt ooit mijn deel denk ik haha :D Ook bij gebrek aan partners natuurlijk (ojee... een spoor van cynisme :p).

Jij ziet het vertederende van de foto, ik zie een blètende kleine, een hysterische moeder en een apathische vader en een scheiding in de lucht. Ik hoop voor hen van niet, maar ik vrees dat ik binnenkort gelijk krijg. Ik wil niet geconfronteerd worden met zo'n zaken. Dat Kim Clijsters een kleine krijgt is schitterend voor haar en haar familie en gezin, maar ik hoef daar niet mee geconfronteerd te worden. Ik hoef in mijn krant daar geen pagina's vol gelul over. Het interesseert mij niet hoe de naam van dat kind wordt uitgesproken, dat er nog drie andere kinderen geboren zijn die Jada heten en dat Jade populairder is. Ik hoef dat ook niet te zien in mijn nieuws of te horen op mijn radio, en al zeker niet besproken horen worden op café of bij familiebijeenkomsten. Dan kan ik bijna niet anders meer dan giftig reageren daarop.

Misschien bedoel ik dat wel met mijn cynisme. Ik had hetzelfde gevoel bij die weeshuizen in Bulgarije. Ok, ik had ook de reportage gezien een gat in de nacht op Canvas, en ik was er ook niet goed van. En plots is er een hype waarop iedereen geschokt en 'ooohs' en 'aahs' en 'hoe erg'. Na een herhaling nota bene, 90% van die roepers weten waarschijnlijk Canvas niet eens zitten op hun tv. 'We moeten iets doen!' Wij moeten juist niks doen. Ik ben niet zo naïef om te denken dat zo'n toestanden niet bestaan. Is het erg? Ja, het is erg. Maar eerst als goegemeente staan roepen en niks verdragen van je eigen gebuur en dan een beetje drama lopen maken voor dingen in bulgarije? Dat gaat er bij mij niet in, en dan wordt ik lastig.

En door mijn eigen empathie ervaar ik dat misschien als empathieloos. Ik ben zo'n ideëen van mijzelf niet gewoon. Ik ben niet gewoon dat ik zo onverbiddelijk hard kan oordelen soms. Dat deed ik vroeger nooit, dat durfde ik zelfs niet denken.

hmm, ik kom tot inzicht, en zie dat het mss toch niet zo erg is als ik dacht met mezelf :) Bedankt hé ;)

kus,
tom

Tom zei

'wordt' ik...

Een schande :o Misschien moet ik de dingen toch nog eens herlezen voor ik ze post...

ik schaam mij diep :$

Koen zei

Ja, ik keek het economisch gezien van Hilton. 0,0 talent hebben, gene hogere opleiding en zo'n geld scheppen met wat oppervlakkig te zijn. Chapeau, maar het is inderdaad een kalf. Altijd zo hard hé gij :p.

Ja, ik verschoot van mezelf dat ik het in 1 stuk heb volgehouden, mijn conditie is toch verbeterd door te squashen, al is het wel anders, aangezien ik bij squash altijd korte sprintjes trek om de bal terug te spelen en je geregeld effe op adem kunt komen. Maar geen nood, ik loop enorm traag ;).

Yep, vakantie is begonnen. Werd tijd, sleepte me echt voort. Gisteren nog financiële commentaar geschreven en dan de boeken gesloten voor 2 weken. Al moet ik op 13 maart er wel effe zijn, aangezien ik carpool met een collega naar een opleiding in Gent ("van inventaris naar belastbare winst"). Je, laat dus maar weten wanneer het u past! Mijne adidas training is in de was, dus tegen volgende week is die zeker gewassen ;).

En vanavond eens goed gaan drinken op de verjaardag, goedkope vrouwen gaan versieren en touch hebben, yeah!

Ik heb gezien dat je mijn blog hebt gelinkt, maar ik post er niet veel op hoor :$. Wie weet binnenkort nog eens!