donderdag 7 augustus 2008

Lokerse feesten 2008

Ze waren weer geweldig die feesten. Of toch gisteren! Hoewel het naart schijnt eergisteren ook niet slecht was (Sonic Youth). Gisteren op het programma stonden: Tim van Hamel, Siouxsie , Massive Attack en The glimmers. We waren te laat (had plotseling zin in frieten) voor Tim Van Hamel wat ik persoonlijk niet erg vond, na mijn nare ervaring (vals hum) op Humos pop poll. Wel konden we nog Siouxsie (foto boven) zien, een madam die al lang meegaat en er nog steeds staat! jawatte. Zit nogal een beetje power achter. Op het einde begon ik het zelfs nog graag te horen. Maar dan...om half 12: Massive Attack! Een show die AF was, natuurlijk! Puur genieten en staan meewiegen. Ik was vooral zotjes van hun black momma zangeres Yolanda (foto beneden): amaai moesten ze haar niet hebben! You go girl. En sympathiek zoals ze zijn kwamen ze 2x terug voor een reeks fantastische bisnummers. Een zeer geslaagde avond kortom. Bijkomend pluspuntje: onverwachts familie ontdekken tussen de massa is fijn!!!

5 opmerkingen:

Tom zei

ben dinsdag geweest en Triggerfinger speelde zoals altijd eigenlijk de rest weer in de vernieling (Shake your bootie, hunnybunnies! Shake them buttocks!). Sonic Youth vond ik persoonlijk niet goed en van Supergrass had ik wel meer verwacht. Goed begin, zwak en veel te lang midden en dan bijna alle hits op een rijtje. Niet slecht maar zeker niet onvergetelijk. En Shameboy, ja, Shameboy was Shameboy. Moeilijk om jezelf te overtreffen na zo'n stomend optreden in Marquee op Werchter. En het feit dat het derde keer al was in een goeie maand tijd dat ik ze zag, was het normaal dat het niet echt vernieuwend meer was. Goed, zonder meer.

Mss ga ik vanavond nog eens (Goose live! Niet te missen!), maar veel zal afhangen van het weer. Vrijdag ga ik naar Absynth Minded in Roeselare, ook altijd goed voor een sterk optreden. En misschien zaterdag nogmaals Lokerse feesten met een volledig Belgische avond, op Felix da housecat nat dan.

groet,
Tom

shrink zei

Bracht Siouxie vooral oud werk, of is ze nog actief nieuwe dingen aan 't maken?

ik heb mezelf daarnet voor het hoofd geslagen als ik de kritiek op het concert van sonic youth in De Morgen las; blijkbaar waren ze super en ik heb ze weer wetens/willens gemist :(

Summer Ghost zei

Teardrop!

Tom zei

Bwa, De Morgen slaat zo nu en dan wel eens de bal mis als het over concertreviews gaat... Sonic Youth vond ik niet overtuigend, en zelfs gewoonweg rommelig met momenten.

Maxie zei

@shrink
wel dat weet ik niet aangezien ik haar muziek totaal niet kende. Kon dus ook niks oud van nieuw onderscheiden :s (nog voor mn tijd ze) maar het was wel zeer goed!