zaterdag 2 augustus 2008

Atonement + The dark knight

Atonement

Hoewel ik nochtans af en toe into een goed romantisch drama ben, teleurgesteld in deze film! Ik vond er eigenlijk weinig aan. Teveel dingen overdreven en erbij gesleurd, de oorlogsscènes vond ik miserabel slecht en zelfs bijtijds ronduit saai. De enige pluspunten waren: een paar mooie shots (in het 1/3e van de film, was dan ook het beste deel), goede acteurs (keira & james mcavoy zijn beeldig om naar te kijken), de kledij van keira (dat groene kleed!) en de soundtrack. Neenee, geef mij dan maar Pride & Prejudice, vele beter! Score: lafillelafille

Batman: The Dark Knight

Deze blockbuster kon mij dan wel weer bekoren. Gezien gisteren met koen in de kinepolis brussel (waaw wat is die groot :o). Eigenlijk continu aan mijn stoel gekluisterd gezeten met de adem ingehouden. Dit was de eerste batmanfilm die ik zag trouwens! En ik was mee met het verhaal zonder enige voorkennis jeej. Allez ja, "verhaal". Het zijn de visueel verbluffende actiescènes die het hem doen he duh. Heeft alles wat een goede actiefilm moet hebben, niks op aan te merken dus. Ga dat dus zien als u eens een ontspanningske wilt, alleen al om te zien hoe prachtig (scary) Heath Ledger de rol van de Joker neerzet. En als u daarbij (zoals ik) nog eens een zwak hebt voor Christian Bale, ja dan moet u zeker gaan. Score: lafilleLafilleImage and video hosting by TinyPic

7 opmerkingen:

Summer Ghost zei

Bah, de actiescénes vond ik niet zo overweldigend, eerder gewoontjes, heb er toch al betere gezien.
En nu moet ge zeker eens naar Batman the Movie kijken hé ;)

Kinepolis Brussels is heel groot, told you so ;)

Anoniem zei

Kan me volledig vinden in je bespreking van Atonement. Op zich niet verkeerd, maar niks speciaals aan ook. Geen edgy twistjes, geen gevatte conversaties... Een goed biefstuk, maar ze zijn helaas de kruiden vergeten. En dan scoor je niet hé :) Volgens mij was er veel meer mee te doen. 5 jaar geleden zou de film in mijn ogen wel met Oscars overweldigd zijn (herinner u Titanic-debacles :p). Maar dit jaar niet. Spreekt alleen maar in het voordeel van Hollywood (dat ik dàt ooit nog zou zeggen :o)

Batman laat ik wijselijk liggen. Ben nooit aan zo'n films geweest om één of andere reden. Theeft me nooit kunnen bekoren, de achtervolgingen, de explosies, de pows en de paws... Eén aan vleeshaken ophangen en met gloeiende olie overgieten, dat is pas actie zie ;) (dank u, tegenstander van Itchi ;) )

Overigens hou ik niet van grote cinemacomplexen. Heeft waarschijnlijk met mijn dégout van de Kinepolis te maken. Nee, geef mij maar zaaltjes zoals de Skoop enzo :) O, mijn moeder heeft ook stilaan het licht gezien. De laatste dagen vliegt ze bijna dagelijks in mijn DVD-kast. Eergisteren 'Girl with the pearl earring' (mooi om mee te beginnen vind ik), halfweg afgehaakt bij 'Any way the wind blows' (ze moet toch nog veel leren ...) en gisteren heeft ze zich zelfs aan 'Swimming Pool' gewaagd. Ik had haar gewaarschuwd, en vanmiddag was ook de eerste vraag: ben ik nu zo dom, of snap ik de film niet? Haha, geestig :D

Kheb trouwens paar dagen geleden 'The wayword bridge' bekeken, je weet wel de briljante droefgeestige science-fiction pornomusical... Wel, 't is zo bizar als het klinkt. Denk dat ik zeker nog minstens een keer moet bekijken voor ik er een recensie ga kunnen over schrijven. 't is niet Aziatisch, 't is Aziatisch² en ik zal nooit nog naar watermeloenen kunnen kijken zoals vroeger :s :D

groet,
Tom

Maxie zei

misschien komt het dat ik de actiescenes overweldigend vond omdat ik haast nooit voor actiefilms in de cinema kies :p kben ni veel gewoon zeker.

@tom: die grote kinepoliscinema in brussel is wel eens tof om te zien en ik had nooit gedacht dat ze zovele groter zou zijn als die in gent. Zou eens willen naar een documentaire gaan ofzo in de imaxzaal. Maar inderdaad na een keer kinepolis ga ik de kleine cinemaakes toch missen en vooral dan hun veel beter filmaanbod natuurlijk

OLA u mama is opt goeie pad! Ik vind het gewoon al chapeau dat ze de moeite doet om naar zo'n films te kijken, ook al snapt ze ze (nog) niet.

Maxie zei

@sg: yep batman the movie is voor binnenkort, maar eerst the samaritan girl ;)

Summer Ghost zei

Maar, bekijkt de Batman film in gezelschap! Die film is gemaakt voor een filmavondje, ge zult allemaal kreupel liggen.
Maar kijkt eerst maar naar uw prostituerende schoolmeisjes :p. We hebben lang genoeg gezocht achter de film (om er dan 20 kopies van te ontdekken aan de kassa :s).
Ik wacht uw reisverslag af ;). Ohja, kunt ge wel zo wat foto's doorsturen anders? Waar ik keicool opsta met mijne Ray-ban (ge moogt die ook bloggen ze) en dan die foto's van u en ik (for you-know-who).

Bah, ik vind de kinepolis in Brussel geweldig. Ge moet zeker eens komen als het donker is Maxie, dan branden de lichtjes van het atomium (een aanrader voor een toerist zoals gij :p) en komen de grote rode verlichtingsbollen beter tot uiting in de Kinepolis.
Al ga ik wel niet zo vaak naar de film meer, maximum een 6 tal keer per jaar, dus dat is genoeg om het niet beu te geraken daar.

Ik heb ondertussen mijn lange adidas zweetbandjes gevonden (h)

Anoniem zei

Samaritan Girl is niet slecht, zeker niet, maar 't is niet de beste Kim-Ki Duk die ik al heb gezien. Lees: 'Spring, summer, fall winter... and spring' vond ik beter. Kmoet trouwens er beginnen werk van maken. The Isle, Bin-Jip en The Bow staan hier ook nog onbekeken. Werk dat ik nog heb, niet te doen :)

@SG: hoe mooi en sjiek de zaal en de omgeving ook mag zijn, Kinepolis blijft klanten een kloot aftrekken waar ze bij staan en iedereen pikt het nog ook. Ik begrijp dat niet. Ik hou niet van hun manier van zaken doen en met de manier waarop ze met hun klanten omgaan. Ik snap ook wel dat het een commerciële instelling is, maar als je pretendeert een 'cinema' te zijn, dan mag je op zijn minst proberen je core-klanten ook te houden (zijnde filmliefhebbers). En dat doet de Kinepolis niet, noch door hun programmatie, noch door hun filmbelevingsniveau qua zalen en accomodatie en al zeker niet door hun ondoorzichtige prijzen en scabreuze surplussen die je voor vanalles en nog wat moet betalen. En dan mogen er nog 100 rode verlichtingsbollen hangen... weg ermee.

Anoniem zei

Klopt, Bin-Jip heb ik nog niet bekeken. Bepaalde films hou ik heel bewust opzij. Films kijken gaat vaak gepaard met een bepaald gevoel en een bepaalde setting errond voor mij. En laat ons zeggen dat Bin-Jip daar momenteel niet echt in past, als je begrijpt wat ik bedoel :)

Kheb overigens weer geen reet te doen vanavond, dus de kans is reëel dat ik mss wel afzak naar de Skoop vanavond voor een filmpje of 2 en nog eens een nachtje doorbreng in mijn mss toekomstig huis in Gent :). Kzie nog wel